E102 Tartratsiini

Synteettinen keltainen atsoväriaine, jota löytyy hedelmäkurpitsasta, sydämellisistä hedelmistä, värillisistä hiilihapotetuista juomista, pikapuuroista, kakkusekoituksista, vaniljakastikejauheesta, keitoista, kastikkeista, jäätelöstä, jäätuoleista, makeisista, purukumista, marsipaanista, hillosta, hyytelöstä, marmeladista, sinapista , jogurttia ja monia valmisruokia yhdessä glyseriinin, sitruunan ja hunajan tuotteiden kanssa. Se löytyy myös lääkekapseleiden kuorista. Sitä voidaan käyttää myös Brilliant Blue FCF: n ( E133 ) kanssa erilaisten vihreiden sävyjen tuottamiseksi esim. Tinatulle käsitellylle herneelle.


Tartratsiini näyttää aiheuttavan kaikista atsoväriaineista kaikkein allergisimmat ja / tai sietämättömimmät reaktiot, erityisesti niiden joukossa, joilla on aspiriini-intoleranssi ja astmat. Muita reaktioita voivat olla migreeni, näön hämärtyminen, kutina, nuha ja violetit ihon laastarit (tämän vuoksi Annatto ( E160b ) on nyt käytössä enemmän . Tartratsiini näyttää yhdessä bentsoehapon ( E210 ) kanssa aiheuttavan yliaktiivisuutta lapset.

Ei suositella lapsille.

Hyperaktiivisten lasten tukiryhmä uskoo, että yhteys tämän lisäaineen ja lasten hyperaktiivisten käyttäytymishäiriöiden välillä on olemassa.