Happamuudensäätöaineet auttavat pitämään tuotteen pH:n halutulla alueella. Niitä käytetään tyypillisesti elintarvikkeissa ja juomissa, mutta niitä voi olla myös henkilökohtaisen hygienian tuotteissa, kuten hammastahnassa ja saippuassa. Saatavilla on monenlaisia happamuudensäätöaineita, joilla on monia eri toimintoja, joten valmistajien on tärkeää tietää, mikä niistä sopii parhaiten heidän tuotteeseensa
Ensimmäinen askel happamuudensäätöainetta valittaessa on selvittää, minkä tyyppistä happoa tuotteesi sisältää tai tulee sisältämään, kun se sekoitetaan keskenään. Jos esimerkiksi sinulla on kaksi ainesosaa, jotka yhdessä tuottavat sitruunahappoa, natriumsitraatin käyttö olisi tarkoituksenmukaista, koska se neutraloi molemmat hapot kerralla ja säilyttää samalla makutasapainon. Toisaalta, jos sinulla on vain yksi ainesosa, joka tuottaa happea, esimerkiksi sitruunahappoa, se toimisi hyvin tilanteessa, jossa saatavilla on myös natriumhidroksidi. Natriumhidroksidi neutraloisi sen ja pitäisi makua ennallaan.