Aromivahventeet

Elintarvikkeissa olevat arominvahventeet ovat kemikaaleja, jotka saavat makuhermosi sekoamaan, kun syöt niitä. Ne voivat olla luonnollisia tai keinotekoisia, mutta ne parantavat syömäsi ruoan makua ja tekevät siitä houkuttelevamman kuluttajille
Yleisin arominvahventeista on MSG, joka on glutamiinihaposta valmistettu kemiallinen yhdiste, jota esiintyy luonnostaan monissa elintarvikkeissa, kuten sienissä, parmesaanijuustossa ja tomaateissa. Sitä kutsutaan myös muilla nimillä, kuten hiivauute, hydrolysoitu proteiini, autolysoitu kasviproteiini ja soijauutteet vain muutamia mainitakseni. Muita esimerkkejä ovat suolan korvikkeet, kuten kaliumkloridi tai natriumglutamaatti; makeutusaineet, kuten sukraloosi tai sakariini; säilöntäaineet, kuten bentsoaatit tai nitriitit; hapot, kuten sitruunahappo.

Ev depolama Ucuz nakliyat teensexonline.com