Pintakäsittelyaineet

Elintarvikkeiden pintakäsittelyaineet eli E 901-914 ovat kemiallisia aineita, joilla voidaan parantaa elintarvikkeen ulkonäköä tai muuttaa sen makuja. Näitä aineita kutsutaan myös pintakäsittelyaineiksi. Ne laitetaan yleensä ruoan pinnalle ennen kuin se pakataan. Tarkoituksena on estää ruoan pilaantuminen ja sumentuminen sekä pidennettynä säilyvyydellä.

Pintakäsittelyaineiden koostumus

Nämä aineet voivat olla öljyjä, kuten soijan ja maissin öljy, erilaisia emulgointiaineita ja vaha-aineita. Yleensä ne laimennetaan veteen tai muihin liuottimiin ja käytetään suihkeina, voiteina tai geeleinä. Tarkoituksena on pinnoittaa elintarvikkeita, muuttaa niiden ulkonäköä ja mausteita sekä vahvistaa niiden säilyvyyttä.

E 901-914 Pintakäsittelyaineiden turvallisuus

Elintarvikkeiden E 901-914 pintakäsittelyaineet ovat hyväksyttyjä ja turvallisia kuluttajille, mutta aineita tulisi käyttää vain asianmukaisilla seoksilla valmistajan ohjeiden mukaisesti. Niille on annettu vuosien aikana hyvin tiukat turvallisuusvaatimukset, joiden avulla varmistetaan, että niitä käyttävien elintarvikkeiden kuluttajat eivät altistu haittavaikutuksille.