Anna palautetta
E-koodit.fi tarjoaa monipuolista ja puolueetonta tietoa elintarvikkeiden lisäaineista sinun terveytesi vuoksi.
Lisäaineryhmät
Tykkää meistä!
Oikopolkuja
Hyödyllisiä linkkejä
???
Liivate
Kaikki nimet
Liivate, Gelatiini
Muilla kielillä
![]() |
![]() |
---|---|
Gelatin | Gelatin |
Päivittäinen enimmäismäärä (ADI)
Ei ylärajaa
Tietoa lisäaineesta (5)
Myllynparas.fi
Lisätty 4.1.2013
Liivate on valmistettu eläinkunnan valkuaisaineesta, kollageenista. Sitä on saatavilla liivatelehtinä ja jauheena.
Maku.fi
Lisätty 4.1.2013
Liivatetta käytetään lukuisissa elintarvikkeissa, muun muassa joissakin jogurteissa ja makeisissa hyytelömäisen rakenteen aikaansaamiseksi.
Talka.fi
Lisätty 4.1.2013
Liivate on kollageenipitoinen, eläinperäinen tuote, joka sopii hyvin hyydyttämään kakkutäytteitä ja jälkiruokia sekä kakun pinnan viimeistelevään kiilteeseen. Oikein käytettynä liivate on lähes väritöntä, mautonta ja hajutonta.
Tiedätkö
hyviä lähteitä, jotka voisi lisätä tälle sivulle?
Pyrimme jatkuvasti kehittämään, laajentamaan ja tarkentamaan E-koodit.fi:n tietoja. Sinä voit myös auttaa.
Lähetä linkkivinkki! Anna palautetta
Wikipedia.org
Lisätty 4.1.2013
Liivate eli gelatiini on proteiinista koostuva ruoka-aine, jota valmistetaan yleensä sian nahasta tai sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä.[...]EU-lainsäädännössä liivate on aiemmin luokiteltu lisäaineeksi E-koodilla E441, mutta luokitus muutettiin, ja elintarvikkeeseen käytetty liivate pitää nykyään aina mainita pakkauksessa E-koodin sijasta nimellään.
Peta.org
Lisätty 4.1.2013
It's probably no coincidence that gelatin rhymes with skeleton—because that's exactly what it is—animal bones (along with animal skin, hooves, tendons, ligaments, and cartilage all boiled together into a goo that's added to all kinds of candy and baked goods). Luckily, there are plenty of easy gelatin alternatives available so that baking doesn't have to be bad to the bone.