Anna palautetta
E-koodit.fi tarjoaa monipuolista ja puolueetonta tietoa elintarvikkeiden lisäaineista sinun terveytesi vuoksi.
Lisäaineryhmät
Tykkää meistä!
Oikopolkuja
Hyödyllisiä linkkejä
E586
4-heksyyliresorsinoli
Muilla kielillä
![]() |
![]() |
---|---|
4-Hexylresorcinol | 4-heksylresorsinol |
Päivittäinen enimmäismäärä (ADI)
Ei ylärajaa
Lisäaineluokka
Tietoa lisäaineesta (3)
Evira.fi
Lisätty 26.4.2011
Valmistetaan kemiallisesti. Käytetään estämään mustien pilkkujen (melaniini) muodostumista jäähdytetyissä ja pakastetuissa äyriäisissä.
Kehittyvaelintarvike.fi
Lisätty 4.7.2011
4-heksyyliresorsinoli estää kypsentämättömien äyriäisten entsymaattista tummumista. Sitä on käytetty sulfiitin sijaan Ranskassa väliaikaisesti direktiivin 89/107/ETY nojalla vuodesta 1997.Tummumisen estämisessä 50 mg/l vahvuinen 4-heksyyliresorsinoliliuos on todettu yhtä tehokkaaksi kuin 12,5 g/l sulfiitti-liuos. Aineella on ennestään pitkä käyttöhistoria myös lääketeollisuudessa ja kosmetiikassa desinfiointiaineena ja antiseptina.SCF on arvioinut 4-heksyyli-resorsinolin vuonna 2003 ja hyväksynyt sen käytön elintarvikelisäaineena, kunhan jäännösmäärä äyriäisen lihassa on alle 2 mg/kg. ADI-arvoa aineelle ei tiedekomitea pystynyt olemassa olevien tutkimusten perusteella määrittämään.
En.wikipedia.org
Lisätty 12.7.2011
A study published in Chemical Research in Toxicology in March 2009 shows that 4-hexylresorcinol used as a food additive (E586) exhibits some estrogenic activity, i.e. resembles action of the female sex hormone estrogen.
Tiedätkö
hyviä lähteitä, jotka voisi lisätä tälle sivulle?
Pyrimme jatkuvasti kehittämään, laajentamaan ja tarkentamaan E-koodit.fi:n tietoja. Sinä voit myös auttaa.
Lähetä linkkivinkki! Anna palautetta