Anna palautetta
E-koodit.fi tarjoaa monipuolista ja puolueetonta tietoa elintarvikkeiden lisäaineista sinun terveytesi vuoksi.
Lisäaineryhmät
Tykkää meistä!
Oikopolkuja
Hyödyllisiä linkkejä
E222
Natriumvetysulfiitti
Muilla kielillä
![]() |
![]() |
![]() |
---|---|---|
Sodium Hydrogen Sulphite | Natriumvätesulfit | Naatriumvesiniksulfit |
Päivittäinen enimmäismäärä (ADI)
0,7 mg/kg/vrk
Lisäaineluokat
- !!
Tietoa lisäaineesta (6)
Terveyskirjasto.fi
Lisätty 5.6.2011
Metabisulfiittia ja rikkidioksidia käytetään säilytteinä etenkin niin sanotuissa tuoremehuissa, viineissä ja salaateissa. Sulfiittia on enemmän makeissa kuin kuivissa viineissä. Viinipullon ja hanapakkauksen etiketissä on maininta rikkiyhdisteistä, jos niitä on tuotteessa niin paljon, että yliherkkyysreaktio on mahdollinen. Muissa elintarvikkeissa merkintää ei ole.
Rikkiyhdisteet saattavat pahentaa kroonista, ei-allergista astmaa, mutta näyttöä siitä, että se aiheuttaisi tai pahentaisi yliherkkyysnuhaa, ei ole. Ne eivät pahenna myöskään nokkosihottumaa tai atooppista ekseemaa.
Rikkiyhdisteet saattavat pahentaa kroonista, ei-allergista astmaa, mutta näyttöä siitä, että se aiheuttaisi tai pahentaisi yliherkkyysnuhaa, ei ole. Ne eivät pahenna myöskään nokkosihottumaa tai atooppista ekseemaa.
Evira.fi
Lisätty 26.4.2011
Valmistetaan kemiallisesti. Rikkidioksidia muodostuu rikkiä poltettaessa. Rikkidioksidi ja sulfiitit ovat säilöntäaineina vanhoja ja erityisen tehokkaita bakteereja vastaan. Niillä on myös hapettumista estävä vaikutus. Saa käyttää mm. kuivattuihin hedelmiin, kuorittuihin perunoihin, perunahiutaleisiin, rypälepohjaisiin juomiin sekä viineihin ja siidereihin. Enimmäismäärärajoituksia.
En.wikipedia.org
Lisätty 5.6.2011
While the related compound, sodium metabisulfite, is used in almost all commercial wines to prevent oxidation and preserve flavor, sodium bisulfite is sold by some home winemaking suppliers for the same purpose[9]. In fruit canning, sodium bisulfite is used to prevent browning (caused by oxidation) and to kill microbes.
Tiedätkö
hyviä lähteitä, jotka voisi lisätä tälle sivulle?
Pyrimme jatkuvasti kehittämään, laajentamaan ja tarkentamaan E-koodit.fi:n tietoja. Sinä voit myös auttaa.
Lähetä linkkivinkki! Anna palautetta
Ukfoodguide.net
Lisätty 5.6.2011
May cause an allergic reaction in some people, especially asthmatics.Destroys vitamins B1 and E.Not recommended for consumption by children.
Luovataito.wordpress.com
Lisätty 13.6.2011
Haihtuvat rikkiyhdisteet sulfiiteissa aiheuttavat hengitystieoireita, keuhkoputkien supistumista, päänsärkyä, limakalvo-oireita, mahaärsytystä (pahoinvointi, ripuli, turvotus). Aiheuttaa ja pahentaa astmaa, aiheuttaa vakavia yliherkkyysreaktioita (anafylaktinen shokki). Tuhoaa B1- ja E-vitamiinia.
Healthmad.com
Lisätty 5.7.2011
Classification: from bacteria fermentation and rancidity preservative group. They are dried fruit, dried coconut, dried powder bake pies, sausages, tasty treats, wine, beer.Side effects of sulfur dioxide in susceptible individuals (especially those with asthma) may cause an allergic reaction – shortness of breath, skin rash. Sulphur dioxide can reduce the vitamin B1 in foods.