Anna palautetta
E-koodit.fi tarjoaa monipuolista ja puolueetonta tietoa elintarvikkeiden lisäaineista sinun terveytesi vuoksi.
Lisäaineryhmät
Tykkää meistä!
Oikopolkuja
Hyödyllisiä linkkejä
E150
Sokerikulöörit
Kaikki nimet
Sokerikulöörit, Emäksinen sulfiittisokerikulööri, Ammoniummenetelmän sokerikulööri, Ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri
Muilla kielillä
![]() |
![]() |
![]() |
---|---|---|
Plain Caramel, Caustic Sulphite Caramel, Ammonia Caramel | Sockerkulör, Kaustiksulfitprocessen, ammoniakprocessen, ammoniaksulfitprocessen | Karamell, Sulfitkaramell, Ammooniumkaramel, Ammooniumsulfitkaramell, |
Päivittäinen enimmäismäärä (ADI)
150 mg/kg/vrk
Lisäaineluokat
- ooo
Tietoa lisäaineesta (6)
Ekoiluajaruokaohjeita.blogspot.com
Lisätty 30.11.-0001
E150 (a-d), sokerikulööri.Valmistetaan sokerista kuumentamalla. (Eniten haittavaikutuksia aiheuttanut 150c ja 150d sokerikulöörit. Haittavaikutuksena ripulia ja suolen toiminnallista vilkastumista.)
Evira.fi
Lisätty 26.4.2011
E 150a: Sokerikulööri
E 150b: Emäksinen sulfiittisokerikulööri
E 150c: Ammoniummenetelmän sokerikulööri
E 150d: Ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri
Valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä). Eri menetelmillä saadaan väreille eri ominaisuuksia. Eniten käytettyjä elintarvikevärejä. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, hilloihin, makeisiin, kahvileipiin, sinappiin, viinietikkaan, keittoihin ja kastikkeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
ADI: sokerikulöörille 150a ei ole tarpeen, muilla 150-200 mg/kg/vrk
E 150b: Emäksinen sulfiittisokerikulööri
E 150c: Ammoniummenetelmän sokerikulööri
E 150d: Ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri
Valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä). Eri menetelmillä saadaan väreille eri ominaisuuksia. Eniten käytettyjä elintarvikevärejä. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, hilloihin, makeisiin, kahvileipiin, sinappiin, viinietikkaan, keittoihin ja kastikkeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
ADI: sokerikulöörille 150a ei ole tarpeen, muilla 150-200 mg/kg/vrk
En.wikipedia.org
Lisätty 3.6.2011
Caramel color is one of the oldest and most widely-used food colorings, and is found in almost every kind of industrially produced food, including: batters, beer, brown bread, buns, chocolate, cookies, cough drops, dark liquor such as brandy, rum, and whisky, chocolate-flavored flour-based confectionery, coatings, custards, decorations, fillings and toppings, potato chips, dessert mixes, doughnuts, fish and shellfish spreads, frozen desserts, fruit preserves, glucose tablets, gravy browning, ice cream, pickles, sauces and dressings, soft drinks (especially colas), sweets, vinegar, and wines.
Tiedätkö
hyviä lähteitä, jotka voisi lisätä tälle sivulle?
Pyrimme jatkuvasti kehittämään, laajentamaan ja tarkentamaan E-koodit.fi:n tietoja. Sinä voit myös auttaa.
Lähetä linkkivinkki! Anna palautetta
Food-info.net
Lisätty 3.6.2011
Side effects are manifested from the use of E150c and E150d, where intestinal problems may occur after ingestion of large amounts. Due to the complex nature of the mixtures, toxicology tests are still being carried out.
Ukfoodguide.net
Lisätty 3.6.2011
These colourings, which range from dark brown to black, are made by controlled heat treatment of sugar beet or sugar cane (with or without the presence of alkalis or acids) but as it is possible to use sugar from maize starch which may come from a Genetically Modified crop. The caramel group of colours are the most widely used group of colours, comprising some 98% of all colours used.
Coloria.net
Lisätty 3.6.2011
Ilmaisu sokerikulööri viittaa värivoimakkuudeltaan vaihteleviin ruskeisiin värjäämiseen tarkoitettuihin valmisteisiin. Tämä ei koske sokerista kuumentamalla saatua aromaattista valmistetta, joka on tarkoitettu elintarvikkeiden maustamiseen (esim. makeiset ja konditoriatuotteet, alkoholijuomat)